Nyheter fra februar 2016

Forrige måned - Oversikten - Neste måned

Tenkedagen 2016Tonje K, 16. februar

Tenkedagen 2016

22. februar er det "The World Thinking Day" eller Tenkedagen som vi kaller den på norsk. Tenkedagen ble innstiftet i 1926 og det skulle være en spesiell dag da jentespeidere verden over skulle tenke på hverandre og gi en oppmuntring til speidersøstre verden over. 

Nå er Tenkedagen like viktig for gutter som for jenter. Både jenter og gutter tilhører verdensomspennende organisasjoner, WAGGGS for jenter og WOSM for gutter. 

I 1932 kom det et forslag om å gi en presang på Tenkedagen, presangen skulle være frivillig og den skulle være liten - slik at alle hadde råd. Dermed kom tradisjonen om å donere "a penny for your thougts" til Tenkedagsfondet. Det er noen år siden 1932 så når går vi for "en tier for tankene dine". 

Rundt den 22. februar vil millioner av speidere i 144 land være med å samle inn penger til Tenkedagsfondet. Pengene går til Verdensspeiderforbundets hjelpeprosjekter ulike steder i verden. Så vær med på å gi et bidrag til speidernes arbeid for en bedre verden under møtet onsdag 17. februar. Ta med en tier!

 

 

Legg til kommentar

 

 

Neste 7 dager

ingen hendelser

Medlemmer    Hvorfor?     Glemt passord

Grasrotandelen

Grasrotandelen
Støtt oss i Grasrotandelen!
Skriv ut strekkoden vår og ta den med til kommisjonær, da kan din andel av tippemidlene gå til oss.