Nyheter fra juli 2013

Forrige måned - Oversikten - Neste måned

Turstøvler til overs og noen mangler skjerfeneTonje K, 20. juli

Er det noen som savner et par turstøvler størrelse 37? Disse lå igjen på parkeringsplassen på Sofiemyr. 

Robin savner speiderskjerfet og leirskjerftet. Noen som har fått det med seg hjem?

Send e-post til Tonje, tonje@1kolbotn.no.

Legg til kommentar

Hjem fra landsleir - oppdatertMorten R, 13. juli

En gjeng slitne og veldig fornøyde speidere sitter nå på bussen hjem og vi har nettopp dratt fra Arendal.

Er nå i Drammen, forventet ankomst ca. 21:30.

 

 

 

Legg til kommentar

Rapport nr 5 fra landsleirenTonje K, 11. juli

Fint vær i dag også, litt grått i morges før sola tittet fram. I dag har patruljene vært på forskjellige aktiviteter hos andre grupper. Det har vært alt fra å lage smalahovud til makrame og forskjellige leker.
De som var peffer under haiken er i kveld i Kongeparken på pefftreff. Resten er på kveldsaktiviteter, Beat for beat i kafeen eller streiftog i leiren. Senere skal vi ha vårt siste leirbål bare for troppen.
Det virker som alle har det bra, det har iallefall ikke vært noen som har hatt mye hjemlengsel. Men vi merker at speiderne begynner å bli slitne,  for det er mye aktivitet og lite alenetid.
I morgen er det Finale, dvs tivoli og andre aktiviteter for hele leiren. Om kvelden er det avslutningsleirbål. Innimellom dette må vi rive leir og pakke i containeren. Det siste må pakkes ned på lørdag før avreise.
Jeg vet ikke om jeg får skrevet noe i morgen eller på lørdag. Bussen går kl 12, så beregnet ankomst Sofiemyr (klubbhuset til Kolbotn IL) er ca kl 22.  Men jeg skal klare å få sendt en kort e-post eller lagt ut en melding på hjemmesiden når vi har ca 1 time igjen. Så følg med der!

 

Legg til kommentar

Rapport nr 4 fra landsleirenTonje K, 10. juli

I dag hadde vi en fantastisk tur til Preikestolen. Sol og blå himmel og det blåste mye mindre der enn det gjør her i leiren. Alle kom seg både opp og ned og ingen falt utfor... Roverne stod vakt på platået slik at ingen fikk gå ut på kanten. Troppen ble delt inn i grupper på to og tre, det er alt for vanskelig å holde en hel patrulje samlet når det er 4000 mennesker som skal opp på Preikestolen i løpet av en dag. De eldste gikk derfor uten voksne ledere, men det var 20 vaktpunkter i løpet av løypen.

I går vant en del av speiderne våre Beat for Beat i punktkafeen vår. En flott innsats og stor kjennskap til tekster!
I morgen er det gruppebidrag, da skal hver patrulje på aktiviteter hos en annen gruppe før og etter lunsj. Lederne i 1. Kolbotn får tilsvarende besøk av patruljer fra andre grupper. Om kvelden er det peff-treff (for de som var peffer under haiken) og da skal de til Kongeparken.

Vi må få lov til å skryte av speiderne våre, det er en flott gjeng å reise på leir med!

Legg til kommentar

Rapport nr 3 fra landsleirenTonje K, 9. juli

Da har alle patruljene kommet tilbake fra haik. Regnet kom omtrent samtidig med siste patrulje. Patruljene har hatt en fin haik, flott vær og ikke særlig krevende løype.

I natt fikk vi et eksempel på at enkelte ting fungerer veldig bra her. Henrik ble dårlig i går kveld (ikke noe alvorlig) og peffen ringte meg litt over 22. Vi kontaktet så haikekontoret og det ble sendt ut en omsorgspatrulje fra roverenes beredskapsgruppe. De vurderte situasjonen og tok Henrik med tilbake til leiren her og fire timer etter lå Henrik i soveposen sin. Resten av patruljen fortsatte haiken. I dag er Henrik i form igjen.

I dag blir det en tidlig kveld før vi i morgen drar til Prekestolen.

Legg til kommentar

Rapport nr 2 fra landsleirTonje K, 8. juli

Fremdeles sol og blå himmel og ingen store ulykker!

I går var det Scouts Own med ti tusen deltakere, flotte artister og innslag om speideraksjonene. Litt overskyet og regn på morgenen, men under Scouts Own klarnet det opp og solen kom fram. Regntøy og varme jakker ble byttet med shorts og t-skjorter. Gårsdagen gikk ellers til portalbygging, matlaging og det speiderne ellers hadde lyst til. I går kveld tok vi gruppebilde (som skolefotografering) og speiderne vil i løpet av høsten få tilbud om å kjøpe bilde.
I dag sendte vi speiderne ut på patruljehaik. Strålende værforhold, så vi håper de koser seg på tur. Lederne benytter tiden til planlegging, middag på kafe og quis i punktkafeen (vi vant!).
Speiderne kommer tilbake i morgen ettermiddag og da er det kanskje tid for ukens bad, litt såpe og vann skader ikke. Onsdag må vi opp grytidlig, bussen til Preikestolen går 0730. Fordelen er at vi ikke behøver å gå i alt for mye kø, den kommer etter oss. 

Hilsen Tonje

Legg til kommentar

Rapport fra landsleirenTonje K, 6. juli

Etter en fin busstur ankom vi Stavanger kl 19 i går kveld, så dette gikk mye raskere enn det Tide hadde forspeglet oss.
Vi fikk kjøre nesten helt inn til punktet vår og containerene er heller ikke så langt unna. Så det gikk veldig greit å få alt utstyr til leirplassen vår og alle soveteltene var oppe før kl 22.
Vi har havnet midt i smørøyet! Flott utsikt over fjorden og Sverdene i steinen, nær badeplass og cafe Poseidon og leirkontor ol.
I dag har vi bygget leir, fått opp kjøkken og spiseteltet, begynt på portalen, laget fettfelle og tørkesnorer. Og det beste av alt - det er sol og varmt!
I kveld er det åpningsleirbål og så er leiren i gang for fullt.

Hilsen Tonje

Legg til kommentar

Ledige plasser i flokkenMorten R, 3. juli

Det er et begrenset antall ledige plasser i flokken for sesongen 2013/2014.
Kjenner du/dere til noen som skal opp i 3. eller 4. klasse til høsten og har lyst til å være med på speiding, så skal de ta kontakt med Jon Fonder, som er ny leder for flokken.

Det er et begrenset antall plasser ledig, og det er førstemann til mølla :-)

Legg til kommentar

 

 

Neste 7 dager

ingen hendelser

Medlemmer    Hvorfor?     Glemt passord

Grasrotandelen

Grasrotandelen
Støtt oss i Grasrotandelen!
Skriv ut strekkoden vår og ta den med til kommisjonær, da kan din andel av tippemidlene gå til oss.