Bli speider!

Lurer du på hva speiding er, eller har lyst til å bli speider? Her finner du svar på det du lurer på.

Hva er speiding?
Det er ikke lett å svare på, for speiding er så mye forskjellig. En viktig del av speidingen er friluftsliv. Vi er mye ute, for det er der eventyrene er. Vi har møter hver uke, og drar på turer noen ganger i året. Turene kan være lange og slitsomme, eller korte og koselige. Noen ganger er vi mange, noen ganger bare noen få. Du får garantert nye venner i speideren, og vil oppleve mye moro sammen med dem. Du vil lære mye nytt. Om naturen, og ferdigheter som er nyttige der. Lage bål for eksempel, selv om det regner. Eller padle kano, og sette opp gapahuk. Speideren er så mangt - bli med, så får du se!

Hvordan blir jeg speider?
Siden du er på denne siden, regner vi med du er fra Kolbotn. Vi dekker skolekretsene til Vassbonn, Kolbotn, Tårnåsen og delvis Sofiemyr. Er du fra Oppegård syd, kan du heller se på sidene til Myrvoll og Oppegård. Er du ikke fra Oppegård i det hele tatt, kan du finne grupper nær deg på Follo krets eller Norges speiderforbund sine sider.

For å bli med i flokken (3. og 4. klasse), kontakt flokkleder.
For å bli med i troppen (5. til 10. klasse), kontakt troppsleder.
For å bli rover (videregående og oppover), kontakt lagleder.
Du finner kontaktinformasjon til disse på kontakt-siden.

Er det dyrt?
I utgangspuntet, nei. Det er en årlig kontigent på rundt 1100 kroner, som fordeles mellom gruppe, krets og forbund. Da får du også bladet Speideren i posten fem ganger i året, og er forsikret under alle speiderarrangementer.
Enkelte turer (først og fremst i krets/forbundsregi) har egne deltakeravgifter, og den årlige sommerleiren koster også en del, dersom man ønsker å være med. Ellers er det som i alle fritidsaktiviteter behov for noe utstyr etter hvert, som sekk og sovepose.

Hva bidrar foreldre med?
Alle foreldre er med i foreldrelaget. De bidrar enten som ledere i flokk eller tropp, eller i en arrangementsgruppe eller dugnadsgruppe. Mer informasjon om dette blir gitt på foreldremøter. Foreldre bidrar også med kjøring til og fra ulike arrangementer.

Hva er en gruppe/flokk/tropp/rover?
Speideren er delt i tre, etter alder. 3. og 4. klassingene er i det som kalles flokken, eller småspeideren. Når man starter i 5. klasse kommer man over i troppen, og der er man til man starter på videregående, og blir rover. Alle disse enhetene er imidlertid en del av 1. Kolbotn speidergruppe, og det er ofte arrangementer som går på tvers av enhetene.

Hva er en patrulje?
Troppen er delt opp i patruljer. Hver patrulje har en patruljefører (peff), og en eller flere patruljeassistenter (ass). Noen av møtene er patruljemøter, der patruljene har et opplegg alene, uten lederne. De drar også på tur alene. En del av speideren er at barn leder barn, og dermed får trening i ledelse.

Er det trygt?
Jada, det er trygt. Selvfølgelig kan det skje ulykker når man er ute på tur, men både ledere og speidere har trening i førstehjelp, og trening i å mestre ulike situasjoner er en viktig del av speideren. Når patruljer drar på tur alene har de en "hjemmeleder", som kan kontaktes dersom de trenger hjelp.

Må jeg kunne noe for å bli leder?
Neida, det kan du lære underveis! Det er alltid flere ledere sammen, og det arrangeres regionale lederkurs flere ganger i året som du kan være med på hvis du har lyst. Å være leder krever en del tid, men vi tør påstå at det er verdt det! Du vil, akkurat som speiderne, oppleve masse, få nye venner og lære mye.

Neste 7 dager

ingen hendelser

Medlemmer    Hvorfor?     Glemt passord

Grasrotandelen

Grasrotandelen
Støtt oss i Grasrotandelen!
Skriv ut strekkoden vår og ta den med til kommisjonær, da kan din andel av tippemidlene gå til oss.